Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Η ιστορία του motocross



Η ιστορία του motocross
 Το 1924, το πρώτο γνωστό βρετανικό εκτός δρόμου γεγονός που είναι γνωστό ως ανακατώνει πραγματοποιήθηκε στο Camberley στο Surrey. Αυτό θα γίνει η πρώτη γνωστή προέλευση του freestyle motocross, όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Κατά τη διάρκεια των ετών, η εκδήλωση θα εξελιχθεί, σε μεγάλο βαθμό μέσα από τις προσπάθειες των αναβατών από την Ευρώπη, που μείωσε τους κομμάτια, προσθέτοντας παράλληλα γύρους και διάφορα εμπόδια μέσα από το μάθημα, όπως τα άλματα.

Η δημοτικότητα του αθλήματος θα αυξηθεί κατά τη διάρκεια του 1930, ιδιαίτερα στη Βρετανία, όπου τα γεγονότα με τη συμμετοχή ομάδων από διάφορες περιοχές και επιχειρήσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται τακτικά. Ποδήλατα που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις διοργανώσεις τη στιγμή θα ήταν μετά βίας διακρίνονται από εκείνα που χρησιμοποιούνται στους δρόμους.

1950 έως 1970

Καθώς ο ανταγωνισμός εντάθηκε και το έδαφος αυξήθηκε κατά δυσκολία, η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό του ανταγωνισμού και της ειδικής εκδήλωσης μοτοσικλέτες θα βελτιωθεί, ιδίως με την εισαγωγή του βραχίονα ανάρτησης αιώρησης κατά τη διάρκεια του 1950.

Ο διεθνής οργανισμός που διέπουν μοτοσικλέτας πραγματοποιήθηκε τον εκτοπισμό 500cc τύπο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1952, που στη συνέχεια αναβαθμίστηκε σε κατάσταση Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1957 ακολουθούμενη από μια ισοδύναμη 250cc το 1962, όπου δίχρονες μοτοσικλέτες άρχισαν να κάνουν το σημάδι τους στον κλάδο.

Διάφορες εταιρείες σε όλη την Ευρώπη από χώρες όπως η Σουηδία, η Τσεχοσλοβακία και η Βρετανία αναπτυχτεί με τη δημιουργία μοντέλων που έγινε διάσημος για την ελαφρότητα και την ευελιξία τους. Οι βελτιώσεις που εισήγαγε στις μοτοσικλέτες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, θα υποβάθμιζε τα μεγαλύτερα και βαρύτερα τετράχρονες μηχανές με τις μικρότερες, εξειδικευμένες εκδηλώσεις.

Στα τέλη του 1960, οι εταιρείες από την Ιαπωνία θα ανταγωνιστεί τους Ευρωπαίους ομολόγους τους στην κατασκευή και την παραγωγή υψηλής ποιότητας για μοτοσικλέτες motocross ενθουσιώδες. Στην πραγματικότητα, το 1970, η Suzuki θα διεκδικήσει το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα για την πατρίδα τους μετά την νικηφόρα στην περίπτωση 250cc.

1975 θα δει την εισαγωγή του 125cc παγκόσμιο πρωτάθλημα του αθλήματος και παρουσίασαν σημαντική αύξηση που οφείλεται σε κανένα μικρό μέρος με την αύξηση στη δημοτικότητα του motocross στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενώ η ευρωπαϊκή αναβάτες θα συνεχίσει να υπερέχει σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, οι Αμερικανοί θα βελτιωθεί σταδιακά, πριν από τη νίκη διεθνείς διαγωνισμούς κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980.

1980 σε 1990

Ήταν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 ότι οι ραγδαίες τεχνολογικές βελτιώσεις στο motocross, θα λάβουν μέρος χάρη στην καινοτομία των επιχειρήσεων από την Ιαπωνία. Σε αυτές περιλαμβάνονται η δημιουργία των υδρόψυκτων μηχανημάτων καθώς επίσης και το αμορτισέρ πίσω ανάρτηση της συσκευής.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, νέοι νόμοι θεσπίστηκαν για να διασφαλιστεί ότι η παραγωγή τετράχρονες μοτοσικλέτες θα συμμορφώνονται με τα πρότυπα περιβαλλοντική συνείδηση.

Σήμερα Motocross

Πρόσφατα, motocross έχει αναπτύξει σταδιακά νέες μορφές της ιππασίας και κλάδων που κυμαίνονται από την εσωτερική γεγονότα αρένα γήπεδο, όπως και Supercross Arenacross να Freestyle Motocross όπου οι αναβάτες εμφανίσει μια σειρά από δεξιότητες εκτελώντας συναρπαστικές φιγούρες και άλματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου