Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Μια ακόμα νίκη για τον Λεμπ στο Μεξικό

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ κατέκτησε την 6η συνεχόμενη νίκη στον αγώνα του Μεξικού και μεγάλωσε τη βαθμολογική διαφορά του από τους αντιπάλους του.  


Οι δύο οδηγοί της Citroen έκαναν το πρώτο «1-2» της αγωνιστικής σεζόν, στον τρίτο μόλις αγώνα, δίνοντας το στίγμα της κυριαρχίας της γαλλικής ομάδας για άλλη μια χρονιά. Υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι το τέλος αλλά πρέπει να γίνουν συνταρακτικές αλλαγές για να μπορέσει η Ford να «κοιτάξει στα μάτια» την κυρίαρχη Citroen με το αντικειμενικά καλύτερο line up οδηγών. Ο Λάτβλα, που ήταν ο μόνος που μπορούσε να απειλήσει για λογαριασμό της Ford, είχε αρκετές ατυχίες που τον κρατούσαν πίσω στις αρχές και των δύο πρώτων ημερών.
Βάζοντας το κεφάλι κάτω κατάφερνε και μείωνε την απόστασή του από την κορυφή. Στην 22η ειδική όμως, αγώνας του τελείωσε καθώς η προσοχή του –όπως είπε αργότερα ο ίδιος- αποσπάστηκε, καθώς χάλασε τη γραμμή του για να περάσει το τουμπαρισμένο Ford του Νοβίκοφ. Παρά την έξοδο και την τούμπα, ο Λάτβαλα δειξε πως μπορούσε να συνεχίσει αλλά τον σταμάτησαν οι κριτές, καθώς διαπιστώθηκε εκτεταμένη ζημιά στο roll cage. Έτσι, ο Σόλμπεργκ, με το δεύτερο εργοστασιακό Ford Fiesta, βρέθηκε στην Τρίτη θέση της γενικής. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νορβηγός είχε ξεκινήσει πολύ δυναμικά τον αγώνα του, κερδίζοντας την πρώτη ειδική το βράδυ της Πέμπτης.
Την Παρασκευή το πρωί όμως, ήρθαν δύο κλαταρισμένα λάστιχα (είχε πρόβλημα με 4 λάστιχα στο σύνολο του αγώνα) να τον στείλουν πίσω στην κατάταξη. Επίσης σημαντικό για τον Solberg, είναι το γεγονός πως κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση (και τους 3 βαθμούς της) κάνοντας τον καλύτερο χρόνο στην power stage, στο τέλος του αγώνα. Από εκεί και κάτω, ακολούθησαν οι: Τάνακ (M-Sport Ford), Αλ Ατίγια (Qatar Citroen), Αραούχο (Portugal Mini) και Οζιέ (VW Skoda) συμπληρώνοντας την 8άδα, με τους Μπλοκ (Monster Ford) και Τριβίνο (M-Sport Ford) να ακολουθούν.