Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Από τον Agostini στον Stoner

 Ένα από τα καλύτερα άρθρα που έχουν γραφτεί ποτέ για οδήγηση!

Στο τεύχος #30 του περιοδικού MOTOGP WORLD, (αυτό με τον Rossi στο εξώφυλλο, πάνω στην μαύρη Ducati), o Mat Oxley σε ένα 10σέλιδο άρθρο, αναλύει την αγωνιστική οδήγηση και το πως άλλαξε ανά δεκαετία, τα τελευταία 40 χρόνια.
Από την οδήγηση του θρυλικού Giacomo Agostini, στο εκρητκικό στυλ του Casey Stoner.
Ένα φοβερό άρθρο με αποσπάσματα όπως:
Οι αναβάτες που εκμεταλλεύονται τις βελτιώσεις και τις νέες τεχνολογίες καλύτερα από τους περισσότερους, είναι εκείνοι που αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού, περνώντας στη σφαίρα του θρύλου: Αναβάτες σαν τους Geoff Duke, John Surtees, Giacomo Agostini, Phil Read, Barry Sheene, Kenny Roberts, Freddie Spencer, Eddie Lawson, Wayne Rainey, Kevin Schwantz, Mick Doohan, Valentino Rossi, Casey Stoner και άλλους.
Ή:
Ο Roberts δεν ένιωθε άνεση να οδηγεί έτσι, οπότε όταν ο ιδιοφυής αναβάτης Grand Prix, Jarno Saarinen, πήγε στις Η.Π.Α. το ‘73, ο Roberts τον παρατήρησε και διδάχτηκε από αυτόν. “Τον παρατήρησα και άρχισα να σκέφτομαι γιατί κρεμόταν από τη μοτοσυκλέτα. Το δοκίμασα κι αμέσως ένιωσα πολύ πιο άνετα”.
Αλλά και το:
Ο Garry McCoy αντιμετώπιζε τα chicane ακόμα πιο ακραία: “Προσπαθούσα η μοτοσυκλέτα να ολισθαίνει έντονα στα μέσα του chicane, σε βαθμό που άλλος να χαρακτήριζε highsiding. Άφηνα το πίσω μέρος να ολισθήσει και στη συνέχεια, έκοβα το γκάζι απότομα, με αποτέλεσμα η μοτοσυκλέτα να γλιστρήσει, οδηγώντας με στην επόμενη στροφή”.
Αναφορές στην τέχνη όλων των κορυφαίων οδηγών και εξήγηση όλων των τεχνικών που αναπτύχτηκαν, στο επετειακό τεύχος που κυκλοφορεί σε όλην την Ελλάδα! 

πηγη: http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=10395