Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Και πάλι μαζί Alpha και OTE TV για τη Formula 1


Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί από την εταιρία διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Formula 1 στην χώρα μας, η συμφωνία με τα τηλεοπτικά κανάλια «Alpha» και «OTE TV».
Τις τελευταίες ώρες οι διαπραγματεύσεις με τους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς είναι σε εξέλιξη, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ δύσκολα θα υπάρξει κάποια αλλαγή πλάνων.
Έτσι, από τις 16 Μαρτίου θα ξεκινήσει η δράση, καθώς είναι προγραμματισμένα τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά για το πρωτάθλημα του 2012 και το πρώτο Grand Prix θα γίνει στις 18 Μαρτίου στην Αυστραλία.

Κύπελλο Rally Κρήτης 2012: Πρεμιέρα στο Ηράκλειο με 18 συμμετοχές...


Τον πρώτο αγώνα της χρονιάς για το Κύπελλο οδηγών – συνοδηγών Rally Κρήτης, θα διοργανώσει ο Α.Ο. Κρήτης την ερχόμενη Κυριακή 18 του μήνα, στη διαδρομή Καινούριο Χωριό – Επισκοπή στο Ηράκλειο.

Η διαδρομή είναι η γνωστή που είχε πραγματοποιηθεί και στο 33ο Rally Κρήτης τον περασμένο Οκτώβριο, μήκους οκτώμισι χιλιομέτρων περίπου. Βάση των νέων κανονισμών, θα πραγματοποιηθούν τρία σκέλη, οπότε ο αγώνας θα έχει πάνω από 25 αγωνιστικά χιλιόμετρα!

Στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή δεκαοχτώ πληρώματα, μεταξύ τους και ένα από την Αθήνα και το θέαμα αναμένετε πολύ δυνατό.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:00 και η διαδρομή θα “κλείσει” μία ώρα νωρίτερα. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν θα πρέπει να βρίσκονται έγκαιρα μέσα στη διαδρομή, να μην μετακινούνται στη διάρκεια του αγώνα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ανθρώπων της οργάνωσης και των αστυνομικών οργάνων. Για τους αργοπορημένους, υπάρχει και ενδιάμεση πρόσβαση. Κινούμενοι από Καστέλι Πεδιάδος προς Αποστόλους ή ανάποδα, συναντάμε διασταύρωση προς Σμάρι. Τέσσερα χιλιόμετρα μετά το Σμάρι, φτάνουμε στη διασταύρωση Γαλίφα και Επισκοπή, όπου είναι η μέση περίπου της διαδρομής.


Αλλαγές στους κανονισμούς...

Μικρές αλλαγές έχουμε και στο Γενικό Κανονισμό Sprint σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Βασική αλλαγή αυτή με τις κατηγορίες κλάσης, όπου φέτος τα 1600άρια Kit Car καθώς και τα R2, συμμετέχουν στην κλάση 1401cc έως 1600cc, ενώ μέχρι και πέρσι έτρεχαν με τα δίλιτρα.

Όσον αφορά τα Rally Sprint, οι διοργανωτές θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τρία σκέλη στον αγώνα, που συνεπάγεται με αύξηση των χιλιομέτρων, κάτι που σίγουρα αρέσει στους αγωνιζόμενους και προσφέρει περισσότερο θέαμα στους θεατές.

Τέλος να πούμε ότι η προκήρυξη της Εθνικής Επιτροπής Αγώνων για το Κύπελλο οδηγών – συνοδηγών Rally Κρήτης για φέτος περιλαμβάνει, εκτός από τις βαθμολογίες στις κατηγορίες κλάσεων και βαθμολογία οδηγών – συνοδηγών βάσει της Γενικής Κατάταξης.


Ενας αγωνας μπορει να σωσει ζωες

 Απλή πράξη ανθρωπιάς - Από φιλόζωο αναβάτη

Όταν ο Νοτιοαφρικανός αναβάτης F 800 GS, Johan Gray, έσωζε από πνιγμό ένα μοσχάρι που είχε πέσει σε αποστραγγιστικό κανάλι, ούτε που φανταζόταν ότι το βίντεο με τη διάσωση που δημοσίευσε θα διαδιδόταν αστραπιαία σε όλο τον κόσμο μέσω του Internet, αγγίζοντας τις καρδιές των απανταχού μοτοσικλετιστών, ζωόφιλων και σχεδόν όλων όσων το είδαν.

 Σταμάτησε τον αγώνα για να βοηθήσει
 Όταν δεν εργάζεται στην «κανονική» του δουλειά ως σύμβουλος, ο 46χρονος από την Πραιτόρια λατρεύει να παίρνει μέρος σε διάφορους αγώνες off-road, ενώ τα σαββατοκύριακα δουλεύει και ως εκπαιδευτής οδήγησης μοτοσικλέτας off-road, βοηθώντας τους επίδοξους αναβάτες να αποκτήσουν τις βασικές οδηγικές ικανότητες. Ο Johan βρήκε το μοσχαράκι να παλεύει στο νερό στη διάρκεια των γυρισμάτων ενός αθλητικού ρεπορτάζ για έναν προκριματικό γύρο αγώνων off-road, στον οποίο συμμετείχε και ο ίδιος, σε απόσταση περίπου 180 km από την αφετηρία. Αμέσως, έκανε όπισθεν με την F 800 GS που οδηγούσε και άρχισε να καταστρώνει σχέδια για τη διάσωση του ζώου.

«Ευτυχώς, όταν ήμουν παιδί, ζούσαμε σε μια μικρή κοινότητα, όπου είχαμε τέτοια κανάλια», λέει ο Johan. «Ήξερα πόσο δύσκολο είναι να μπει κανείς στο κανάλι και να βγει από αυτό και το μόνο που χρειαζόμουν ήταν ένα σταθερό σημείο στερέωσης. Είχα μαζί μου σκοινί και χρησιμοποίησα τη μοτοσικλέτα μου ως σημείο στερέωσης, δένοντας τον ιμάντα αρκετά χαμηλά. Πίστευα ότι θα ήταν εύκολη και γρήγορη υπόθεση, ότι δηλαδή θα έπιανα με το σκοινί το μοσχάρι και θα το τράβαγα έξω από το νερό, αλλά τα πράγματα δεν ήταν και τόσο απλά...»
Αν και το βίντεο που κυκλοφόρησε στο Internet είναι αρκετά μικρής διάρκειας λόγω του έντονου μοντάζ, στην πραγματικότητα, η διαδικασία της διάσωσης διήρκεσε γύρω στα 20 λεπτά. Η πρώτη προσπάθεια του Johan να βγάλει το μοσχάρι από το κανάλι σηκώνοντάς το με τα χέρια απέτυχε, όπως και διάφορες άλλες προσπάθειες που επακολούθησαν με εναλλακτικές σωστικές μεθόδους, π.χ. έξοδος από το κανάλι κρατώντας το σκοινί με το ένα χέρι και το μοσχάρι με το άλλο ή κουβαλώντας το μοσχάρι στους ώμους. Τελικά, όταν οι μυς του είχαν εξασθενήσει και το μοσχάρι είχε κουραστεί, βρήκε τη λύση που έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα: έδεσε μαζί τα δύο μπροστινά πόδια του μοσχαριού, έδεσε το σκοινί στους ιμάντες που ήταν στερεωμένοι στην GS και, στη συνέχεια, βγείτε πρώτα ο ίδιος από το κανάλι και μετά ανέβασε το μοσχάρι τραβώντας το σκοινί με γυμνά χέρια

                                                                                                             Δειτε το video......

To MotoGP στον OTE ΤV!

 Για τα επόμενα 3 χρόνια εκτός ελεύθερης τηλεόρασης και ίντερνετ!

«Ο μαγικός κόσμος του MotoGP έρχεται αποκλειστικά και ζωντανά για τα επόμενα 3 χρόνια, στα αθλητικά κανάλια της OTE TV! Όλοι οι αγώνες και τα δοκιμαστικά, οι καλύτερες ομάδες, οι κορυφαίοι αναβάτες, από 5 Απριλίου στο Κατάρ και για 18 αγώνες έως το Νοέμβριο, μονομαχούν για τον παγκόσμιο τίτλο μόνο στα κανάλια OTE Sport»!, λέει η ανακοίνωση στο website της συνδρομητικής πλατφόρμας που θα μεταδίδει το κορυφαίο από πλευράς συναγωνισμού Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η κάλυψη βέβαια θα είναι σε HD, την κορυφαία ανάλυση που δίνει βάθος στην εικόνα, πλησιάζοντας σε αίσθηση τρισδιάστατης εικόνας. Οι πρώτες πληροφορίες μας μιλάνε για πολλές ώρες “ζωντανής” κάλυψης και των 18 αγώνων της χρονιάς. Θα προβάλλονται όλες οι Ελεύθερες Δοκιμές 1, 2 και 3 της κατηγορίας MotoGP, καθώς και οι Κατατακτήριες Δοκιμές. Την ημέρα του Αγώνα θα προβάλλονται και οι τρεις κατηγορίες: Moto3, Moto2 & MotoGP. Βέβαια θα προβάλλονται και οι απονομές και οι συνεντεύξεις μετά τον αγώνα, κάτι που μας έλειψε τα δυο τελευταία χρόνια των μεταδόσεων στην ελεύθερη τηλεόραση.

Σίγουρα από πλευράς κάλυψης είναι ένα βήμα μπροστά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και από την τεχνική πλευρά, λόγω HD, αλλά και γιατί για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση θα βλέπουμε και Ελεύθερες Δοκιμές και τους Αγώνες των μικρότερων κατηγοριών.

Το αρνητικό είναι το θέμα της συνδρομής, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, αλλά αυτό μπορεί να το ξεπεράσει κανείς, αφού τα περισσότερα καφέ έχουν στις οθόνες του και το πρόγραμμα του ΟΤΕ TV.

Website που να μεταδίδει τους αγώνες ζωντανά δεν θα υπάρχει στην ελληνική επικράτεια και η λύση του motogp.com είναι αρκετά ακριβή, αφού το κόστος είναι στα 100 € τον χρόνο, την στιγμή που το κόστος του ΟΤΕ είναι στα 20 € το μήνα.

H πρώτη απευθείας μετάδοση θα γίνει το απόγευμα 5 Aπριλίου από την πίστα του Κατάρ, με τις Ελεύθερες Δοκιμές 1 της κατηγορίας MotoGP.  



πηγη: http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=10405