Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ενας αγωνας μπορει να σωσει ζωες

 Απλή πράξη ανθρωπιάς - Από φιλόζωο αναβάτη

Όταν ο Νοτιοαφρικανός αναβάτης F 800 GS, Johan Gray, έσωζε από πνιγμό ένα μοσχάρι που είχε πέσει σε αποστραγγιστικό κανάλι, ούτε που φανταζόταν ότι το βίντεο με τη διάσωση που δημοσίευσε θα διαδιδόταν αστραπιαία σε όλο τον κόσμο μέσω του Internet, αγγίζοντας τις καρδιές των απανταχού μοτοσικλετιστών, ζωόφιλων και σχεδόν όλων όσων το είδαν.

 Σταμάτησε τον αγώνα για να βοηθήσει
 Όταν δεν εργάζεται στην «κανονική» του δουλειά ως σύμβουλος, ο 46χρονος από την Πραιτόρια λατρεύει να παίρνει μέρος σε διάφορους αγώνες off-road, ενώ τα σαββατοκύριακα δουλεύει και ως εκπαιδευτής οδήγησης μοτοσικλέτας off-road, βοηθώντας τους επίδοξους αναβάτες να αποκτήσουν τις βασικές οδηγικές ικανότητες. Ο Johan βρήκε το μοσχαράκι να παλεύει στο νερό στη διάρκεια των γυρισμάτων ενός αθλητικού ρεπορτάζ για έναν προκριματικό γύρο αγώνων off-road, στον οποίο συμμετείχε και ο ίδιος, σε απόσταση περίπου 180 km από την αφετηρία. Αμέσως, έκανε όπισθεν με την F 800 GS που οδηγούσε και άρχισε να καταστρώνει σχέδια για τη διάσωση του ζώου.

«Ευτυχώς, όταν ήμουν παιδί, ζούσαμε σε μια μικρή κοινότητα, όπου είχαμε τέτοια κανάλια», λέει ο Johan. «Ήξερα πόσο δύσκολο είναι να μπει κανείς στο κανάλι και να βγει από αυτό και το μόνο που χρειαζόμουν ήταν ένα σταθερό σημείο στερέωσης. Είχα μαζί μου σκοινί και χρησιμοποίησα τη μοτοσικλέτα μου ως σημείο στερέωσης, δένοντας τον ιμάντα αρκετά χαμηλά. Πίστευα ότι θα ήταν εύκολη και γρήγορη υπόθεση, ότι δηλαδή θα έπιανα με το σκοινί το μοσχάρι και θα το τράβαγα έξω από το νερό, αλλά τα πράγματα δεν ήταν και τόσο απλά...»
Αν και το βίντεο που κυκλοφόρησε στο Internet είναι αρκετά μικρής διάρκειας λόγω του έντονου μοντάζ, στην πραγματικότητα, η διαδικασία της διάσωσης διήρκεσε γύρω στα 20 λεπτά. Η πρώτη προσπάθεια του Johan να βγάλει το μοσχάρι από το κανάλι σηκώνοντάς το με τα χέρια απέτυχε, όπως και διάφορες άλλες προσπάθειες που επακολούθησαν με εναλλακτικές σωστικές μεθόδους, π.χ. έξοδος από το κανάλι κρατώντας το σκοινί με το ένα χέρι και το μοσχάρι με το άλλο ή κουβαλώντας το μοσχάρι στους ώμους. Τελικά, όταν οι μυς του είχαν εξασθενήσει και το μοσχάρι είχε κουραστεί, βρήκε τη λύση που έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα: έδεσε μαζί τα δύο μπροστινά πόδια του μοσχαριού, έδεσε το σκοινί στους ιμάντες που ήταν στερεωμένοι στην GS και, στη συνέχεια, βγείτε πρώτα ο ίδιος από το κανάλι και μετά ανέβασε το μοσχάρι τραβώντας το σκοινί με γυμνά χέρια

                                                                                                             Δειτε το video......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου